top of page

SVEŽA LINIJA

Vina so vinificirana in zorjena v nerjavečih posodah, s čimer ohranjamo primarno aromatiko in tipičnost posameznih sort. So skrbno pridelana, dokaj kompleksna, mineralna in s prijetno svežino. Zrelo grozdje za to linijo prihaja tako iz mladih kot tudi starejših vinogradov.

Linijo sestavljajo:

rebula, jakot, sauvignon,

malvazija, chardonnay in

cabernet sauvignon.

ZORJENA LINIJA

Vina, ki so pridelana iz selekcioniranega grozdja posameznih, starejših vinogradov in so različno dolgo zorjena v hrastovih sodih. Pridelamo jih  samo v boljših letnikih. Fermentirajo z lastnimi kvasovkami in z grozdno kožico ter so nefiltrirana.

Linijo sestavljajo:

rebula Robida, jakot Plešivo, sauvignon Plešivo in

cabernet sauvignon.

SELEKCIJE

Selekcije so avtorska vina Boruta Blažiča, ki jih pridela takrat, ko presodi, da mu je narava dala najboljše. Ta vina zato pridelujemo samo v odličnih letnikih in v omejenih količinah. Selekcije so izjemna, bogata in kompleksna vina, ki fermentirajo z lastnimi kvasovkami in grozdno kožico, ter so nefiltrirana.

Linijo sestavljajo:

Blaž belo, malvazija selekcija,    Blaž rdeče in rebula selekcija.

rebula.jpg

Srednje intenzivne zlato rumene barve, sortno poudarjene cvetice (zreli rumeni sadeži, grenivke, belo cvetje). Na okusu zelo prijetna in harmnonična kombinacija zrelih kislin, elegantnega telesa in bogate mineralnosti. Rebula s karatkerjem, ki očara s svojo pitnostjo, je odlična spremljevalka začetnih jedi.

Aktualni letnik: 2022

jakot.jpg

Vino je živahne, zlato rumene barve s poudarjenim sortno značilnim vonjem, ki spominja na limonino lupino, zrelo belo sadje in poljsko cvetje. Na okusu navdušuje z elegantno svežino, mineralnostjo in lepim pookusom. Vino, ki se bo izkazalo tako v vlogi aperitivi, kakor tudi spremljevalca lažjih (pred)jedi.

Aktualni letnik: 2022

sauvignon.jpg

Srednje globoke, zlato rumene barve, sortne cvetice, ki spominja na bele breskve, kosmulje, maslo, kvas. V ustih je vino suho, krepko – v slogu hiše, polnega okusa in daljšega pookusa. Skoraj kalifornijsko v slogu, a kisline so podalpske, živahne. Lep, jasen, krepak sauvignon!

Aktualni letnik: 2022

chardonnay.jpg

Vino je zlato rumene barve in zelo pitnega karakterja – primernega za aperitiv ali pa kot spremljava lažjim (pred)jedem. Na nosu dominirajo arome zelenih jabolk, hrušk, breskev in tropskega sadja, ki se lepo ujemajo z igrivostjo in toplino v ustih. Vino odlikujeta še elegantno telo in srednje dolg pookus.

Aktualni letnik: 

cab sau.jpg

Živahne rubinaste barve z nežnimi vijoličnimi odtenki. Na vonju prevladujejo prijetne arome borovnic, črnih češenj, sušenih sliv in sušenih začimb. Na okusu vlada harmonija taninov in kisline, kar daje vino izjemno piten karakter, ki je eden od glavnih adutov vina s srednje krepkim telesom in srednjim pookusom.  

Aktualni letnik: 2022

malvazija.jpg

Vino je srednje globoke zlatorumene barve. Na nosu zrelih vonjav po medu, senu in suhih zeliščih. Bogata in dolga na okusu, z lepo mineralnostjo in uravnoteženimi kislinami. Malvazija s karakterjem.

Aktualni letnik: 2022

jakot plesivo.jpg

Jakot Plešivo je iskrive, intenzivne zlato rumene barve, intenzivnega, bogatega in finega vonja, kjer v prevladujejo vonjave mediteranskega cvetja (mimoza, akacija), agrumi in belo sadje. Vino je suho, mehko in mineralno, dokaj sveže, intenzivnega okusa ter dolgega in obstojnega pookusa.

Aktualni letnik: 2014

sauvignon plesivo.jpg

Sauvignon Plešivo je zlato rumene barve, na nosu sortno čist, intenziven, bogat in fin. Prevladujejo vonjave bezga, suhih začimb, sena, belega popra,... Vino je suho, krepko, zmernih kislin, zelo mineralno, resnega in pokončnega telesa ter elegantnega in finega okusa z obstojnim pookusom.

Aktualni letnik: 2015

cabernet sauvignon.jpg

Cabernet sauvignon je rubinasto rdeče barve s prijetno aromo - od zrelih borovnic, črnih češenj in suhih sliv pa vse do pikantno zeliščnih not (črnega popra, cimeta, timijana,...). Na okusu vlada prijetna harmonija strukture, taninov in kislin, ki dajejo vinu lepo pitnost in prijeten pookus.

Aktualni letnik: 2019

malv sel.png

Aktualni letnik: 2019

merlot robida.png

Aktualni letnik: 2020

merlot sel.png

Aktualni letnik: 2018

rebula robida.jpg

Rebula Robida, ki je ime dobila po vinogradu, je intenzivno zlato rumene barve, bogatega in zrelega vonja po zrelem sadju, začimbah in suhem cvetju. V ustih je elegantno z umirjeno kislino, uravnoteženo mineralnostjo in prijetnim harmoničnim pookusom.

Aktualni letnik: 2020

rebula selekcija.jpg

Rebula selekcija je pridelana iz odličnega letnika, iz izbranih leg in izbranega grozdja. Je globoke jantrno oranžne barve. Na vonju je zrela, bogata in pestra – v ospredju suhe marelice, posušeno cvetje, začimbe. Na okusu uglajeni tanini in prijetna svežina s polnim, dolgim in mineralnim pookusom.

Aktualni letnik: 2016

blaz belo.jpg

Blaž belo (rebula, chardonnaya, beli pinot, sauvignonasse) je intenzivne, globoke jantarne barve z bogatim, kompleksnim in finim vonjem po suhem sadju – jabolčni krhlji, lupine agrumov, rozine. Na okusu elegantno krepko, intenzivno in zelo harmonično z dolgim toplim pookusom.

Aktualni letnik: 2019

blaz rdece.jpg

Blaž rdeče (merot, cabernet sauvignon) je bogate in globoke rubinaste barve z rdeče vijoličastimi odtenki. Vonjave so kompleksne in bogate – prezreli gozdni sadeži in slive ter začimbe in črna čokolada. Krepkega in ponosnega telesa z žametnimi tanini in dolgim sadnim pookusom.

Aktualna letnika:

2008, 2015

bottom of page